Ves al contingut principal

Tortells Reis 2017

Aquí una mostra dels tortells d'aquest Nadal !


Aquest any he fet una recepta super ràpida !

Afegim a l'amassadora 500-525 gr de farina de força ( no la normal de arrebossar ! en compte! Ha de ser farina de forner), 40 gr de llevat de forner, 100 gr. de sucre glas, la ratlladura d'una llimona o llima i una taronja , un xarrup de prèsec o rom, 2 cullerades d'aigua de taronger ( azahar), 10 gr de sal.
Quan comenci a agafar forma la massa afegiu l'ou, 125 gr. la mantega freda a quadrats. Ha de seguir amassant fins que es desenganxi de les parets.

Reservar durant uns 30 minuts en un bol tapat. 

Passat aquest temps, dividir la massa en dos o tres parts, formar un rectangle, omplir de massapà, xocolata o cabell d'àngel. Amagar la figura i la fava. Formar el tortell i reservar tapat sobre una safata de forn durant 1-2 hores.

Escalfar el forn a 200º, pintar amb un ou batut, decorar amb les fruites confitades, sucre i ametlla crua a làmines.

Coure al forn durant uns 20 minuts amb el forn de baix. Obrir el gratinador uns 5 minuts més perquè agafi color.

Treure del forn, deixar refredar i passar a una safata i decorar amb una corona i opcionalment amb sucre glas. Acompanyar de nata i xocolata calenta :-)

Si voleu fer vosaltres el massapà es tracta de barrejar la mateixa quantitat de sucre glas que de farina d'ametlla, una mica de canyella i una mica de suc de taronja. Per un tortell normal faig uns 150 gr de sucre glas, 150 gr d'ametlla, , la canyella i dos dits de suc de taronja. Però com a casa agrada molt, aquest any he fet 250 gr de sucre glas, 250 gr d'ametlla, la canyella i dos dits de suc de taronja.
Millor si el deixeu reposar 24 hores a la nevera.

Si voleu confitar les taronges, aquí en teniu l'explicació !


Bon Any 2017!





Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Salmo marinat amb soia, mel, all, cayena i sesam! Recepta guanyadora!

Fa uns dies hi va haver un concurs a la ràdio, a RAC1, al programa Tot és possible , dins la secció de la Mireia Carbó !
La temàtica receptes de peix fàcils i el premi super atractiu ! un un curs/taller de cuina a l'Escola de Cuina de Mireia Carbó

Els que em coneixeu sabeu que sóc molt de peix i també de les receptes fit i si pot ser, amb no massa ingredients,,,, que m'estresso... així, dit i fet ! Vaig enviar aquesta recepta i amb gran alegria ... vaig guanyar :-)



Aquí va la recepta !




Salmó marinat amb soia, mel, all, cayena i sèsam!
1. Deixem marinar el salmó 1 hora, amb la soia, mel, all, cayena i sèsam 2. Encenem el forn, dalt i baix, a 250 graus. Coem les cebes tallades en 4 parts 10 m al forn, posades a una safata 3. Afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat, i col·loquem el salmó a sobre amb la marinada i coem 15 m al forn! Podeu afegir uns espàrrecs verds. 4. Servir  Podeu afegir un polsim de sal, en compte, la soia és salada, o un polsim de pebre
Com veieu molt simple…

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-(
Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots.
I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ?

El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí.
És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli.
Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill.
Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet !
Per acompanyar salsa romesco, com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts, simplement amb una mica de sal !





Crema de fredolics

Hola us presento una crema de fredolics que vaig fer ja fa dies, amb els que vaig comprar a Solsona.
La recepta me la van explicar en la mateixa exposició de bolets, jo simplement he afegit una picada.
Ingredient ( per dues persones )
uns 300 gr. de fredolics
750 ml de caldo de pollastre o verdures ( o aigua)
2 cebes
sal
pebre
1 all
julivert
unes 12 atmelles torrades ( o pinyons o avellanes o barreja )
1 torrada
oli verge d'oliva

Preparació
rentar els fredolicsseparar uns 50 gr de fredolics , els que veieu més macos i saltar en una paella amb una mica d'oli, fins que deixin anar l'aiguaEn una olla, posar un raig d'olli i saltar la ceba tallada menuda, quan comenci agafar color, afegir els fredolics (els 250 gr. que estan sense coure)Després de 8 -10 minuts afegir el caldo de pollastre ben calent i deixar coure 1/4 d'horaSalpebrar Triturar la sopaFer la picada amb l'all, el julivert, la torrada i les atmelles i una mica de caldoAfegir la picada a la sopa/crema Af…