Passa al contingut principal

Vedella amb verduretes i toc de soja

Uns quants mesos sense publicar .... projectes, feina, estudis,,,viatges.... això si , sense deixar de cuinar,,, de llegir llibres de cuina .... tot té el seu temps i el seu moment... 
I aquí torno amb una recepta que es prepara en ... 5 minuts ... si , si al micro ... si teniu l'estoig lékué perfecte ! i si no un recipient apte per microones amb tapa o una mica de film per fer vapor

En aquest cas, els ingredients estant pensats per una persona, i força verdura, per servir de plat únic.... les quantitats, doncs, fàcilment adaptables als vostres gustos


Ingredients

  • 1 bistec de vedella d'uns 150 gr,
  • 2 tomàquets petits
  • 1 ceba tendra o de figures
  • 1 pebrot vermell petit o 1/2 de gran
  • 1 pebrot verd petit o 1/2 de gran
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • oli d'oliva extra verge
  • pebre


Preparació

  1. Talleu el bistec a tires i marineu amb 1 cullerada de salsa de soia
  2. Renteu i talleu les verdures en juliana, el tomàquet en 8 trossos
  3. Poseu a l'estoig lékué, les verdures, una mica d'oli, 1 cullerada de salsa de soja, una mica de pebre
  4. Introduir l'estoig al microones durant 3 minuts
  5. Retireu l'estoig i afegiu la carn amb la resta de la soia
  6. Coeu durant 2 minuts més
  7. Deixeu 1 minuts l'estoig tancat, obriu, comproveu si cal rectificar de sal i servir


Jo ho he servit en una vaixella fet per mi, de quan feia ceràmica japonesa amb la Motoko Araki.
Com tot és tallat petit, ideal per menjar en palillos !

Que gaudiu molt !!





!




Comentaris

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !