Passa al contingut principal

Temps de panellets

Aquests dies els blocs de cuina i no cuina bulliran amb les receptes per la castanyada, els panellets.
Jo faré la meva, la de casa , la de sempre, afegint un truquillo que m'ha passat la mama: l'ordre de barrejar els productes altera el resultat final :-)
Aquí teniu la meva recepta de sempre i ara us explico els canvis:

En primer lloc, en la barreja de l'ametlla no hi poso tot l'ou sinó només el rovell

PANELLETS

Ingredients:

250gr. d' ametlla marcona mòlta
100gr. de patata cuita
200 gr. de sucre glas
1 ou : Canvi només el rovell
1/2 cullaredeta de sucre de vainilla
200 gr. de pinyons del país + 2 ous per decorar

Preparació: 

  1. Feu la barreja de farina d' atmella, patata, sucre i ou. Aquesta és la part que he canviat. Primer barrejar el rovell i el sucre i després incorporà la patata. Finalment incorpora l'ametlla
  2. Deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera
  3. Feu les boles. Jo, perquè siguin iguals, les he pesat un 12 gr.
  4. Escalfeu el forn de dalt a 200 graus
  5. Per fer els de pinyons, agafeu un bol i poseu els pinyons amb dos rovells d'ou. En un altre bol poseu la clara d'ou.
  6. Passeu les boles per la clara i després pel bol de rovell i pinyons, s'enganxen sols. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu).
  7. Coure els panellets de pinyons durant 5-10 m.
  8. Pels de la forma de bolet, feu les boles i amb una ampolla de cava mullada amb aigua calenta feu la forma. Cada vegada que feu un panellet, torneu l'ampolla a l'aigua calenta. Pinteu la part de sobre amb xocolata desfeta al microones (durant uns 30 segons ).
  9. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu) i els coeu 5-10 m.
  10. Pels de cirera, poseu una cirera sobre la bola i coure de 5 a 10 m al forn



I us ensenyo la recepta de les trufes. Les més bones que he provat mai, :-):

TRUFES

Ingredients:
70 gr de mantega
1 rovell d'ou
1/2 copa de conyac
150 gr. de fideus de xocolata
75 gr de sucre glaç
150 gr de cacau
100 gr de ametlla

Preparació: 
  1. Barrejar en ordre els ingredients: rovell+ sucre. Després,  mantega, conyac, cacau, ametlla (excepte els fideus de xocolata..)
  2. Deixar reposar 24 hores.
  3. Fer les boles i passar-les pels fideus de xocolata
  4. Conservar a la nevera 
COCOS

Ingredients:

1 pot de llet condensada
200gr de coco + 100 gr per fer les boles


Preparació:
Barrejeu la llet condensada amb 200 gr de coco. Deixeu reposar 24 hores
Feu les boles i les passeu pel coco ratllat.

Finalment, algunes fotos. I és que quan la mare, la germana i jo ens posem a fer panellets, no parem :-)



Bona castanyada !!!!!!!!!!!!!!!!







Comentaris

Loladel53 ha dit…
M'agrada moltíssim que facis el sucre glaç perquè veig que el que no m'agrada dels panellets casolans es el "garric garrec" del sucre. Molt bona idea.

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !