Passa al contingut principal

Tortell de reis acabats de fer i pas a pas !!!!!

 Aquest són els tortells d'aquest any.


 
He hagut de fer una variació perquè no he trobat l'aigua de taronger. On  en venen segur és a El Corte Inglés, però jo visc en un poble petit i impossible de trobar.
Aleshores, el que he fet és substituir l'aigua de la primera massa per suc de mandarina. I a la segona massa he afegit una culleradeta de sucre de vainilla. Ah!!! i sobre la recepta, he fet el doble de quantitat.
A part dels tortells normals,vaig veure aquí uns tortells individuals que em van fer gràcia, però jo he fet la meva pròpia massa i a part els he fet farcits de massapà.
 Aquests any, a més, he fet uns petits papers per a cada tortell on s'explica la tradició de la fava i el rei.
 Aquí teniu un pas a pas de l'elaboració dels tortells.
  


 

Bon dia de Reis !

La imatge que he utilitzat per la targeta amb la tradició de la fava i rei en desconec l'autor.

Comentaris

Gemma ha dit…
Uau!!! Quina pila de tortells! Podràs posar una pastisseria, je je je... Quina feinada!
T'han quedat perfectes, segur que no en sobrarà ni una engruna ;)
Iscariote ha dit…
Te han quedado unos roscones de lujo!

Un saludo y Feliz día de Reyes
Pollet ha dit…
Gemma, és una feinada, però disfruto molt :-)
Iscariote, Gracias !!!!
Beatriz ha dit…
Aunque no he entendido la receta, esos roscones tienen una pintaaaaaaaaaaaaa que ni en la mejor pasteleria jejejejeje.
Pollet ha dit…
Beatriz, prometo colgarte la receta traducida, Besos :-)

Translate

Entrades populars d'aquest blog

Pernil o espatlla al forn de....

llenya o no ! També es pot fer amb cuixa, però tingueu en compte que la cuixa pot pesar uns 9 quilos. Aquesta espatlla pesava 5 quilos. A part l'espatlla és molt més gustosa, en la meva opinió. Quan vaig fer la cuixa vaig haver de desmuntar la nevera. Tal com sona. En el forn de llenya l'espatlla tarda 3:30 i la cuixa 4:30 aprox. En el forn de casa, heu de comptar 1 hora per quilo de carn Ingredients  Una espatlla de porc d'uns 5 quilos Per aquesta quantitat de carn: 2 culleradetes i mitjà de sal ( la cullera de té, no de cafè) 2 de pebre negre 2 cullerades soperes d'orenga 2 gots de vi blanc o cava  mig got d'oli llard de porc mig got d'aigua 2 cullerades de me Preparació 48 hores abans de coure l'espatlla, barrejar en un got la sal, el pebre, l'orenga i l'oli Pinta l'espatlla amb aquesta barreja i mullar amb el vi o cava Cada tant, anar donar voltes a l'espatlla. Es guarda a la nevera 24 hores abans, tallar la p

Xai al forn. Espatlla o cuixa.

.... Al forn de llenya o al forn convencional. Ingredients:  espatlla o cuixa de xai. Jo prefereixo l'espatlla, però això va a gustos. Sal, oli, pebre, 1-2 fulles de llorer, una mica de romaní i farigola, alls, vi o cava o conyac, aigua. Preparació: Unes hores abans, amarar el xai. Salpebrar, pelar els alls i anar afegim pels talls. Afegir una o dues fulles de llorer esmicolades, i una mica de romaní i farigola, només d'una branca petita. Si afegiu massa herbes, tindrà el gust de les herbes però no pas del xai. Regar amb mig got de vi, cava o conyac Regar amb oli d'oliva extra verge.  Pre-escalfar el forn. En el cas de llenya, esperar que estigui a uns 200º. Introduir el xai, en el cas del forn de llenya, introduir tapat amb paper de plata, perquè no es cremi. Anar vigilant que no es quedi sense suc. Anar afegint aigua, o aigua barrejada amb vi o cava, quan veieu que es queda sense suc. Cal afegir mig got cada vegada, sinó en comptes de fet al forn us que

Calçots al microones.

La combinació d'estar sense forn , sense màquina de pa i recuperant-me dels excessos de nadal, sumat a fer turisme = cuina de supervivència, planxa i verdures, i per tant cuino poc i publico poc :-( Però després de fer calçotada fa uns dies, no puc evitar endur-me uns calçots. I com ells puc coure ? per què no al microones, si es pot fer una escalivada ....... ? El procediment, com quan ells faig al forn normal, explicat aquí . És a dir, es treu la primera capa i la terra, es talla una mica la part verda i es col.loca a una safata apte pel microones. A sobre un raig d'oli. Temps de cocció 10 minuts a 100% de potència ( microones de 900 W ) i 6 minuts de grill. Com els calçots es entren al micro nets i amb la primera capa treta, doncs es poden menjar amb forquilla i ganivet ! Per acompanyar salsa romesco , com acostumo i aquesta vegada acompanyat de rap al vapor, fet a l'estoig lékué durant 3 minuts , simplement amb una mica de sal !