Passa al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: octubre, 2010

9ª exposició de ceràmica

Ja us vaig anunciar al maig l'exposició dels alumnes de la Motoko Araki , de la qual jo sóc alumne :-). Ara podeu veure les peces que van presantar els alumnes a la seva web .A veure si sabeu quines són les meves !!! Espero que us agradi :-)

Panellets !

Acabats de sortir del forn ! Pels Panellets Ingredients : 250gr. d' atmella marcona mòlta 100gr. de patata cuita 200 gr. de sucre glas 1 ou 1/2 cullaredeta de sucre de vainilla 200 gr. de pinyons del país + 2 ous per decorar Preparació: Feu la barreja de farina d' atmella, patata, sucre i ou. Dexeu-ho reposar 24 hores a la nevera Feu les boles. Jo, perquè siguin iguals, les he pesat un 12 gr. Escalfeu el forn de dalt a 200 graus Per fer els de pinyons, agafeu un bol i poseu els pinyons amb dos rovells d'ou. En un altre bol poseu la clara d'ou. Passeu les boles per la clara i després pel bol de rovell i pinyons, s'enganxen sols. Poseu-los a una safata al forn (amb una làmina de silicona si teniu). Coure els panellets de pinyons durant 5-10 m. Pels de la forma de bolet, feu les boles i amb una ampolla de cava mullada amb aigua calenta feu la forma. Cada vegada que feu un panellet, torneu l'ampolla a l'aigua calenta. Pinteu la part de sobre

Pa de ceba

Després de molts intents de trobar una bona recepta de pa de ceba, aquesta recepta és la que més m'agrada. La podeu veure al bloc de "Directo al Paladar" . I la faig des de que la van publicar, més d'un any ! Jo faig més quantitat (ho multiplico per 1,5) i la ceba que faig servir és la que venen a les botigues de l' Ikea ( si, si , Ikea, la famosa ceba fregida :-) ) Per cert, a vegades faig tot el procés a la màquina de pa, com a vegades, faig panets, com a vegades pasto la massa a la màquina i després ho coc al forn en un motllo rectangular, però us asseguro que aquesta recepta mai falla, ja em direu :-)

Festes i Fires de Bolets per aquest cap de setmana

Per si esteu interessats, aquest cap de setmana (30-31 d'Octubre) s'organitza la fira de la llenega a Cardona. Podeu trobar venda de llenegues i altres bolets (com rovellons, fredolics, camagrocs, carlets) degustacions, concurs de llenegues, venda de productes artesans de la comarca, activitats infantils etc. Més informació aquí. O si preferiu la Festa del Bolet a Sant Iscle de Vallalta (31 d'Octubre) amb exposició, fira de bolets i productes artesans. Més informació aquí .

Caçant bolets

Diumenge vam sortir un altre cop a caçar bolets. A més a més, vam aprofitar per passar per l'exposició de bolets que feien dins dels actes de la Fira de Bolets al Solsonès per conèixer una mica més les diferents varietats i perquè ens identifiquessin algunes espècies que van recollir i que no conexíem. Aquí podeu veure que vam recollir: camagrocs, rovellons, fredolics, pets de llops i després algunes espècies metxinoses per classificar:   A la fira vam comprar rovellons, llenegues i fredolics. Ara toca pensar quines receptes farem !!!

Afició als bolets

Aquest any ens ha donat per anar buscar bolets. Al principi, només recollíem rovellons, ja que és l'únic que coneixíem amb seguretat. Per això vam decidir apuntar-nos a alguna sortida amb un micòleg, per conèixer millor aquest món. La primera sortida la vam fer amb el Grup de Natura del Solsonés . Va ser molt profitosa i interessant vam aprendre a distingir alguns bolets, encara que ens queda molt per conèixer :-) Aquí veieu la cistella, amb cames de perdiu, pets de llop, camagrocs, rovellons, pinetell de calçeta, apagallums, això com varietats comestibles.

Estat de l'hort

Fa dies que no parlo de l'hort. Al juliol, la calorada ho va matar tot :-( i després ja no vaig voler plantar perquè venia l'agost, i no ho tenia fàcil per organitzar el reg. Ara torno a pensar en plantar ! Després consultaré el llibre del J.M. Vallès a veure si m'inspiro :-) Font de la foto: www.horturba.com

Translate